Om Projekt Dåseringe

Kirsten Egelund Andersen startede projektet i Danmark i 2002 efter et besøg i Thailand, hvor hun blev opmærksom på, at de samlede dåseringe ind – og de brugte dem til et godt formål, – skruer og bolte og andre dele til kunstige ben- og armproteser.

Hun besluttede at det kunne blive et spændende projekt for hende at sætte i gang som nytiltrådt DISO (District International Service Organiser) i Inner Wheel regi – Dette blev en god opfølgning på ”The Prostheses Foundation”, som var startet i Thailand i august 1992 med H.R.H. The Princess Mother som protektor. I Foundation står bl.a, at det primært er fattige mennesker, der kan komme i betragtning, og dem er der mange af i Thailand. I nord er der mange, der mister ét eller begge ben pga. landminer, og i syd er det specielt på grund af slangebid de mister ben. Det er en katastrofe, hvis en far/familieforsørger mister det ene ben, da det jo ikke er muligt at arbejde i f.eks. rismarkerne, hvis man ikke er mobil.

Kun dåseringe fra sodavand-, vand- og øldåser kan bruges, da dåsens ring er lavet af en noget hårdere og renere aluminiumstype, som ikke ruster, og som ikke er magnetisk I november 2004 var Kirsten i Thailand, hvor hun medbragte de første 17 indsamlede kilo dåseringe i bagagen. Ved denne lejlighed kom Kirsten selv ud at se hospitalet i Bangkok og talte med en af senior professorerne, som arbejdede med og var én af lederne på projektet. I februar 2005 var indsamlingen oppe på ca. 165 kg. På det tidspunkt kom ringene med til Thailand i en container i forbindelse med, at Svend og Kirsten Egelund Andersen via deres firma sendte varer derud.

Vi vil gøre opmærksom på, at der går ca. 72 ringe på 10 gram, så på det tidspunkt var det ringe fra ca. 1.190.160 stk. dåser, som blev sendt Da Svend og Kirsten Egelund Andersen i sommeren 2007 solgte deres virksomhed, og Kirsten samtidig stoppede som DISO, overtog jeg ca. 1. oktober opgaven og ”lageret”, som var kommet til Kirstens bopæl. Vi modtog ca. 1,5 ton!!!!

Vi vil løbende forsøge at afsætte dåseringene optimalt, vi har tilbage i foråret 2008 afsat godt 2 tons( rensede dåseringe) – og så vil Projekt Dåseringe overbringe pengene direkte til hospitalet i Thailand. Det er den måde, vi kan sørge for, at pengene ubeskåret kommer på rette sted. Desuden støtter Sct. Georgsgilderne, Malteserordnen i Danmark og i Norge os, foruden private i Norge, Sverige.

Projekt Dåseringe er født som et Inner Wheel projekt – og skal fortsætte som sådan! Denne ”RINGVIRKNING” vil vi fortsætte, da vi mener at denne lille ring kan udrette så utrolig meget –MANGE BÆKKE SMÅ, GØR EN STOR Å!!